We gaan beginnen

Posted by Ceessie55 On mei - 11 - 2018

25 mei 2018 nadert met rasse schreden en de 1e wedstrijd om de felbegeerde Presidentscup prijzen gaat van start dus:

 

Op 25 mei 2018 is de Presidentscup gast bij G&C Liemeer een uitdagende inlandse linksbaan.

In het niet zo verre verleden hebben er al diverse heroische golfgevechten tussen de golfteams op deze golfbaan plaatsgevonden.

Naar verwachting zullen ook nu mooie golfwedstrijden uitgevochten worden met mogelijke zekere winnaars maar ja het blijft natuurlijk golf dus afhankelijk van je vorm, je 1e slag, je 1e put, je tegenstander, hoe de golfbaan erbij, het weer, de greens, de bunkers, je omgeving (andere flightgenoten), de hoge rough (zeker bij Liemeer), de werking van de strategische magneten zoals water en de fairway bunkers, hoe je ochtends bent opgestaan, je fysieke pijntjes, je tegenstander die “toevallig” zijn/haar dag heeft. Ach zoveel afhankelijke factoren dat het nog een wonder is dat er mooie golfgevechten zijn.

Tja deze editie starten we nu met 6 golfteams hetgeen betekent dat er minder wedstrijden zijn om een opgelopen achterstand goed te maken of zoals dat bij matchplay gezegd wordt “de holes verdwijnen langzaam maar zeker aan de horizon”. Zoals een grote sportwijsgeer al orakelde “je kan het kampioenschap wel verspelen op de 1e dag maar niet winnen”.
Ja we spelen weer het spelletje matchplay en ondanks allerlei voorstellen voor andere spelconcepten is toch besloten dat het blijft bij 9 holes Single Matchplay en 9 holes Greensomes Matchplay, beide met handicapverrekening dus ook de zogenaamde “mindere” golfgoden krijgen zeker een reële kans om hun wedstrijd te winnen.


Wat zijn de voorspellingen voor deze 9e editie van de PC.


Runner up Golfteam KPN van 2017
heeft zijn team grotendeels intact weten te houden, heeft wel afscheid genomen van steady golden oldie Ben Steggink (hcp 11.8) maar daarvoor in de plaats is Henk Pennekamp (hcp 8.1) gekomen. Weer een ervaring erbij dus alleen maar golfervaringen rijker en sterker. Op papier, mijn mening, het sterkste golfteam qua handicap.
Mijn verwachting voor komende editie is dat golfteam KPN met dit team vol moet gaan voor de dubbel.

Golfteam Ordina komt ondanks allerlei berichten over samenwerken met de vissen in de onmetelijke vijver van jong Ordina golfers toch met een golfteam met de bekende en vertrouwde golfgezichten uit de vorige editie. De vraag is gaan ze weer een bliksem start maken en houden ze dat nu wel vol tot en met de laatste wedstrijd. Ze hebben 2 dames die hun mannetje staan in de golfwedstrijden. Zij zijn de troeven van het team die met hun handicap vol moeten kunnen profiteren dat zij vanaf rood afslaan.
Mijn verwachting voor de komende editie is dit golfteam is de darkhorse voor deze editie en dan met name voor het finaleweekend. Veel zal van de golfdames (om maar effe de druk erop te leggen) afhangen.

Golfteam Singles&Pallets is een onvoorspelbaar samengesteld golfteam, hele lage hcp’ers samen met heule hoge hcp’ers. Kan zomaar een dodelijke combinatie zijn mits je strategisch goed je opstelling neerzet. Het golfteam heeft in zijn gelederen de winnaar van de PresidentsOscar= persoon met de hoogste aantal punten van de singles matchplay wedstrijden maar of in komende editie hij weer een zekerheidje is voor punten dat is de vraag. Het is een zeer gezellig team die het plezier in het golfen en lol hebben met elkaar hoog in het vaandel dragen.
Mijn verwachting voor de komende editie is dat dit golfteam niet zal strijden voor de allerhoogste treden maar wel een golfteam die potentiële kanshebbers enorm veel pijn kunnen gaan doen maar veel zal wel afhangen hoe de koppels worden samengesteld.

Golfteam ING de nieuwe speler in het veld en dus volledig onbekend voor mij en anderen. De samenstelling van het team voor wat betreft de handicaps ziet er goed uit. Veel handicappers in het middensector dus een potentiële gevaarlijke outsider.
Mijn verwachting voor komende editie is nogal blanco.

Golfteam Paphos Group het team met de meeste spelers(14), veel potentie, op papier dan wel te verstaan. Teamcaptain Jessica heeft het best wel moeilijk gehad afgelopen edities om elke wedstrijddag 6 wedstrijdspelers op te stellen. Daarnaast is toch gebleken in dat theorie en praktijk met betrekking tot de geregistreerde handicaps soms ver uit elkaar staan.
Maar deze editie is er versterking gekomen die wellicht voor meer stabiliteit kan zorgen golfers uit de voormalige golfteams Alpha en Caesar Experts zijn de gelederen komen versterken.
Mijn verwachting voor komende editie is dat er met die golfers die nu zijn toegetreden er een vervaarlijke outsider is gecreëerd die best eens voor een van de hoofdprijzen gaat meestrijden.

Golfteam Blanco het golfteam met de meeste potentie naar mijn eigen bescheiden mening en altijd strijdend voor het hoogste. Het enige wat nog eens tegenwerkt is het mentale deel van het golfspel waardoor net niet die uitslagen tevoorschijn komen die eigenlijk wel verwacht hadden  moeten kunnen worden. Het golfteam is volledig intact gebleven en de samenhorigheid is alleen maar versterkt.
Mijn verwachting voor de komende editie is dat met de juiste mentale instelling dit golfteam een potentiële kandidaat is voor de dubbel.

Wat is het programma op 25 mei 2018.
We starten met de 1e wedstrijd om 12:30 uur op hole 01. Iedereen krijgt een lunchpakket mee de baan in, na afloop een bitterballenfestijn en daarna een heerlijke plat du jour ter afsluiting.

KPN speelt tegen Ordina;
Blanco speelt tegen ING;
Paphos Group speelt tegen singles&Pallets

Heb er zin an.
Vrolijke golfgroet en tot de 25e
EP

 

 

 

Comments are closed.