Liemeer 2018

Posted by Ceessie55 On mei - 26 - 2018

Hallo deelnemers aan de Presidentscup,

Voordat ik begin met het verslag hier 2 leuke voorbeelden die wellicht naadloos passen bij een van de afgelopen wedstrijden. Voor alle zekerheid en zeker in kader van de nieuwe wet AVG elke gelijkenis met personen uit de Presidentscup competitie en de wedstrijden op Liemeer berust totaal op toeval.

 

25 mei 2018
Eindelijk we kunnen de wei in om de golfclubs te kruisen in onze 1e wedstrijd van de Presidentscup. De acteurs van de golfteams KPN, Ordina, Blanco, ING, Singles&Pallets en Paphos Group deden hun opwachting op de mooie golfbaan G&C Liemeer. Het weer was prachtig wellicht een tikkie te warm en benauwd maar de verwachte regen stortte gelukkig voor ons neer in het oosten des lands.

We hebben weer spannende wedstrijden meegemaakt, zwaar zwetende en naar adem snakkende golfers maar ook golfers die een heerlijke walk door het fairway hadden. Balletje afslaan, approachje, chippie, putje en op naar de volgende hole. Ik heb minimaal 6 nieuwe namen van kandidaten gehoord tijdens mijn rondje langs de teams die het etiket duikboot opgeplakt kregen. Ik heb van dichtbij meegemaakt dat de U-Boot-Kapitän van de Yellow Submarine van verleden jaar het nu een stuk moeilijker had met zijn nieuwe handicap.

Een welbekende uitspraak is: “de koning is dood lang leve de nieuwe koning” want zoals in het echte leven doet zich weer een nieuwe kandidaat U-Boot-Kapitän van de Yellow Submarine zijn opwacht. Zijn naam, in kader van AVG kan ik die natuurlijk niet opschrijven maar hij komt uit het golfteam Paphos Group, zijn bijnamen zijn lawaaipapegaai of four-and-halve, handicap 28,5.  Kaarsrechte drives van “ruim” 270 echte meters, ontevreden zijn met je clubkeuze 9 voor een approache van ruim 140 meter (had een peetje moeten zijn), je tegenstander vernederen door met een 7 bijna net zover te slaat als hij met een driver dan kan het niet anders je stelt je kandidaat om tijdens het finaleweekend het geuzenlied van de Beatles – Yellow Submarine aan te horen. Misschien moet ik er maar een prijs aan wagen. (mooi t-shirt met opschrift )  Maar voor de eerlijkheid en natuurlijk mijn objectiviteit ga ik alle ongelooflijk zeer slechte slagen van deze persoon die overigens de overhand hadden niet vermelden want dat is het verhaal niet smeuig natuurlijk. Gezegd en geschreven moet wel worden hij is een toppertje qua gezelligheid in je competitie en je team. Overigens was deze flight by far de luidruchtigste gezelligste flight KEEP CALM AND Bla bla bla THEY NEVER DO! die ik ooit heb meegemaakt in 9 seizoenen.

Rookie golfteam ING liet zien dat er niet spotten valt met nieuwkomers. De competitie heeft voor wat betreft het aantal teams ingeboet maar qua kwaliteit en gezelligheid niet. Er zijn blijkbaar nog zoveel leuke golfteams en golfers in den lande.

Tja mijn voorspellingen in eerdere berichtgeving wijken toch niet zover af van de realiteit gezien de uitslagen en zoals ik al eerder orakelde de 1e klap is een daalder waard, je kan het kampioenschap wel verliezen maar niet winnen op de 1e dag.

Het was vandaag wel Powerladies dayAfbeeldingsresultaat voor vrouwenpower, alle vrouwelijke golfers hebben in hun partijen hun mannelijke opponenten (!) zwaar laten zweten.

De wedstrijden.

Runner-Up van de vorige editie golfteam KPN trad aan tegen de quickstarter van verleden jaar golfteam Ordina. Golfteam Ordina met tot nu toe het meest aantal vrouwelijk golfers in hun golfteam liet zien dat er zeer zeker rekening gehouden moet worden met hun. Alle vrouwen in dit team hebben hun single wedstrijd winnend afgesloten. De flight met uitsluitend vrouwen won ook nog eens hun greensome wedstrijd.  Wellicht jammer voor golfteam Ordina waren er vandaag ook mannelijke golfers in het golfteam die uitgerekend deze wedstrijddag net niet hun dag hadden. In hun singlepartijen werd zwaar het kuikenbad ingegaan, de bietenbrug op. De uiteindelijke uitslag was een terechte overwinnen voor KPN  57 – 51.

Golfteam Singles&Pallets trad vandaag aan tegen golfteam Paphos Group. Darkhorse S&P liet wederom hun onberekenbaarheid zien en dat er rekening gehouden moet worden met dit golfteam en vandaag zonder hun bezielende leider Mike spieker toch voor een mooi resultaat zorgden. Het zijn weer die overbekende kleine details die de balans deed doorslaan naar S&P. De eerder genoemde u-boot-kapitän moest nu ervaren dat het toch anders golfen is als je niet de geruststelling hebt van slagen mee. Scratch spelen brengt een andere dimensie met zich mee waardoor er een spannende wedstrijd ontstond die hij nipt verloor. Het is niet zoals die bekende pet maar deze toegekende handicap past hem naadloos. Sander had een zware wedstrijd tegen Peter Praatgraag-Veul, 18 holes gefocust zijn kost heel veel energie waardoor een gelijk spel het eindresultaat was. In de Greensome wedstrijd was het schier onmogelijk om te winnen van een flight met Praatgraag-Veul en Lawaaipapagaai. (12-6).  Gelukkig waren de andere S&P golfteamleden op tik en werd een mooie 57,5 – 50,5 overwinning behaald. Of teamcaptain Jessica Snieder van golfteam Paphos Group hiermee tevreden vraag ik mij oprecht af maar wellicht heeft de vervangende teamcaptain een andere beleving gekozen om de uitslag te verklaren.

Soms kan je momentjes hebben in je wedstrijd: eerst kijken al je flightgenoten met “oprechte belangstelling” op je golfvingers hoe je in een schier onmogelijke ligging alsnog de golfbal op de green probeert te slaan om vervolgens kennis te maken met die beroemde lip.

Onder zwaar toezicht een bijna onmogelijke geplugde bal te slaan. Je moet de druk maar aankunnen Ruud van golfteam Paphos Group

De laatste wedstrijd was die van golfteam Blanco (een van de topfavorieten voor de cup) tegen nieuwkomer ING. Ach ach wat had de favoriet het moeilijk deze dag. Waren wel gezellige spannende wedstrijden maar een easy walk door de fairway was het echt niet. Helaas voor onze favorieten bestaat een wedstrijden uit 2 onderdelen de singles en de greensomes. Als je als golfteam de Greemsomes overtuigend met 30 tegen 24 wint en in de singles geconfronteerd wordt met hoeken en gaten van de golfbaan waar eigenlijk nooit iemand ligt tja dan krijg je toch een fiks pak op de golfbroek. Singles partijen werd dan ook terecht verloren met 29,5 om 24,5. Het had zo mooi kunnen zijn die 1e daalder.
Golfteam ING trad aan met een mooie mix aan golfers met hun handicap en zoals ik al eerder in de voorspelling schreef dit kan een golfteam zijn met gevaarlijke combinaties die je in slaap kunnen wiegen om vervolgens keihard toe te slaan. Voorbeeld was Omaira typisch gevalletje van misleiding lekkere babbel over zich, zogenaamd leergierig en complimenteus naar haar tegenstander om vervolgens op haar eigen manier keihard toe te slaan. Haar tegenstander (handicap 7,2)  zuchtte en kreunde de uitspraak: “ja echt niet dat die handicap 17,1 heeft speelt gewoon 1 boven de baan de 1e 5 holes“. Hier wordt weer bewezen dat in de spelvorm matchplay de hoogte van de (theoretische) handicaps niet zoveel zegt. Het gaat erom dat je de holes met minimaal 1 slag minder uitholed dat je tegenstander en je mentaal top bent. Dan ga je wedstrijden winnen.  De uitslag was overigens 54,5 – 53,5

We hadden ook nog 2 winnaars van de neary’s. Op hole 7, een par3 van 144 meter, sloeg Emilie de Wolf haar bal binnen een meter van de vlag en op holes 14, 110 meter, sloeg Maarten Gast zijn golfbal op armlengte van de vlag. Terechte winnaars en zij getrakteerd op 2 sleeves kwalitatieve zeer goede golfballen met Presidentscup logo.

De neary van hole 14 voor Maarten Gast van golfteam KPN

De neary van Hole 7 voor Emilie de Wolf van golfteam Ordina

 

Tussenstand

We hebben een navolgende tussenstand:

punten Punten Tussenstand Achterstand
Teams Dag 1 Totaal Stand
1 Singles&Pallets 57,5 57,5 1 0,0
2 KPN 57,0 57,0 2 -0,5
3 Blanco 54,5 54,5 3 -3,0
4 ING 53,5 53,5 4 -4,0
5 Ordina 51,0 51,0 5 -6,5
6 Paphos Group 50,5 50,5 6 -7,0
Neary’s
Deelnemer Team Hole
Emilie de Wolf Ordina 7
Maarten Gast KPN 14

De kop is eraf van de competitie.
Op naar de 2e wedstrijd op 22 juni 2018 op golfbaan Zeegersloot te Alphen aan de Rijn.
De te spelen wedstrijden zijn:

Blanco – Paphos Group;
ING – KPN;
Ordina – Singles&Pallets;

Veel leesplezier en vrolijke golfgroet,
EP

 

 

Comments are closed.