Kroonprins Vianen – 07 september 2018

Posted by Ceessie55 On september - 9 - 2018

Kroonprins Vianen was het decor voor onze laatste wedstrijd in de competitie om de Presidentscup 2018.
Een nieuwe golfbaan waarvan de laatste 2 holes en het clubgebouw op 31 augustus 2018 zijn opgeleverd, hoe nieuw kan het zijn. Een mooie uitdagende inlandse linksbaan met mooie geonduleerde fairways en uitdagende greens met heel (heul veul) glooiingen.  Een clubhuis waar menige golfbaan ontzettend jaloers op kan zijn. Ruim van opzet en overzichtelijk. Natuurlijk een nieuwe golfbaan met wat minor opstartissues maar alle issues werden opgelost door het team van KP met duidelijkheid en een lach. Naar deze golfbaan komen we graag terug de volgende editie.

Maar nu de wedstrijden van deze dag die uiteindelijk de finale uitslag zouden moeten opleveren met winnaars en verliezers.

Krijgen we een nieuwe kampioen van de Presidentscup, domme opmerking eigenlijk want de vorige kampioen golfteam Alpha is uit de competitie gestapt.Afbeeldingsresultaat voor duh
Krijgen we een nieuwe winnaar van de Witte Presidentspoedel, wederom een domme opmerking want de vorige winnaar golfteam Ceasar Experts is ook uit de competitie gestaptAfbeeldingsresultaat voor duh

Maar we krijgen op zeker een nieuwe winnaar van de PresidentsOscar 

De wedstrijden die gespeeld werden waren:

  1. Golfteam Ordina tegen Golfteam ING;
  2. Golfteam Singles&Pallets tegen golfteam Blanco;
  3. Golftea KPN tegen golfteam Paphos Group;

De stand voor de wedstrijden was:

TeamAchterstand in Punten
1Singles&Pallets0,0
2KPN-2,0
3Blanco-8,5
4Ordina-21,0
5Paphos Group-32,0
6ING-32,5

De wedstrijden waren dus niet voor de kat zijn pitching wedge maar er moest serieus gegolfd worden om voorsprongen te verdedigen en achterstanden te verkleinen dan wel teniet te doen.

Golfteam ING moest een achterstand inhalen van 0,5 op golfteam Paphos Group en dan spelen tegen een tegenstander die niets anders kan doen dan lekker ontspannen spelen is een zware opgave.  Een vergelijking met de nieuwe film megladon Afbeeldingsresultaat voor de film megalodonis wellicht op zijn plaats gezien de einduitslag. Golfteam ING werd met golfbal en clubs smakelijk opgevreten door golfteam Ordina gezien de uitslag van 71 – 37. Overigens een record in de geschiedenis van de Presidentscup. Dit betekende dus dat golfteam Paphos Group indien zij ook 37 punten zouden scoren zij de voorsprong van een 0,5 zouden behouden en daardoor de begeerlijke Witte Presidentscup Poedel niet zouden winnen. Het was niet een easie peacie walk over the fairway want golfteam KPN had ook belangen om een goede uitslag neer te zetten want tenslotte was hun achterstand van 2 punten op golfteam Singles&Pallets een zeer aannemelijke overbrugbare om de 1e plek over te nemen. De wedstrijden waren spannend te noemen, op papier tenminste. In de praktijk gaat het dan om de vorm van de dag, de weersomstandigheden, lekker in je vel zitten de filghtsamenstelling oftewel allerlei elementen waar jezelf invloed op kan hebben of over je heen moet laten komen en daarmee moet dealen.
De uitkomst van de spelvorm greensomes matchplay ( 27 – 27) was voor beide teams een goeie uitslag. Singles matchplay moet het verschil maken. De verwachting dat iedereen 4,5 tegen elkaar zou spelen is niet realistisch dus het zou om een paar holes moeten gaan van de te spelen 63 holes. Kansen zat dus om het verschil te maken. De uitslag van de singles match play was 32 om 22 punten zodat de totale einduitslag
59 – 49 punten werd. Die 49 punten van golfteam Paphos Group was meer dan genoeg om de voorsprong van een 0,5 op golfteam ING te behouden zo niet te vergroten. Het laatste was het geval want golfteam Paphos Group vergrootte het gat naar 12,5 punt.  Hierdoor was eerste winnaar al bekend namelijk golfteam ING de glorieuze winnaar van de Witte Presidentscup Poedel. Golfteam KPN had zijn achterstand van 2 punten nu omgezet in een voorsprong van 7 punten dus de wedstrijd van Singles&Pallets werd de scherprechter in dit verhaal. Een wedstrijd waarbij de een  kleine voorsprong van 2 punten moest verdedigen en de andere een overbrugbare achterstand van 8,5 punt moest goedmaken. Gezelligheid troef dus.  De uitslag van de single matchplay was veelbelovend voor golfteam Blanco zijnde 30 – 24. Het verschil in achterstand  van 8,5 punt was teruggebracht naar 2 punten. De greensomes moest uiteindelijk uitsluitsel geven. Vol vertrouwen met sterke koppels ging golfteam Blanco jammerlijk kopje onder. De koppels van Singles&Pallets speelden vol voor de overwinning en met gedurfd spel en hier en daar een onsje geluk werden de greensomes met 33 – 21 verdiend gewonnen. Uiteindelijke uitslag was 56,5 – 51,5. Golfteam Blanco is een kampioen om op de laatste dag zijn kansen weg te gooien
Tja dan het rekenwerk voor die 1e plek. Wel om kort te zijn de voorsprong van 2 punten van golfteam Singles&Pallets werd omgezet in een 0,5 achterstand op golfteam KPN. Golfteam KPN werd hierdoor winnaar van de Presidentscup competitie editie 2018.
Golfteam Ordina maakte op deze laatste een mooie sprong opwaarts van plek 4 naar plek 3.

Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5
puntenpuntenpuntenpuntenpuntenTotaal punten
Teamsnrnrnrnrnr
KPN57,0266,0152,0155,0259,01289,0
Singles&Pallets57,5155,5356,0363,0156,52288,5
Ordina51,0552,5451,0456,5471,03282,0
Blanco53,5360,0257,0253,0351,54275,0
Paphos Group50,5648,0550,0451,5549,05249,0
ING54,5442,0658,0645,0637,06236,5
TeamAchterstand in Punten
1KPN0,0
2Singles&Pallets-0,5
3Ordina-6,5
4Blanco-13,5
5Paphos Group-39,5
6ING-52,0

PresidentsOscar 2018
Na 5 wedstrijden is ook de winnaar bekend geworden van de PresidentsOscar, prijs voor de best scorende golfer in de spelvorm Single matchplay. De winnaar is Ruud Visser van golfteam Blanco met 27,5 punt over 5 wedstrijden. Een gemiddelde van 5,5 punt per wedstrijd. 

nrTeamNaam1e2e3e4e5eEindtotaal
1BlancoRuud Visser5,54,57,54,55,527,5
2KPNHenk Venus4,07,04,53,07,526,0

Een enerverende golfdag met alleen maar winnaars:

Food for thoughts

Er zal nog wel hier en daar worden nagepraat zeker voor wat betreft de nummers 1 en 2 met het kleinst denkbare verschil. Je kan dus 2e worden ondanks het feit dat je alle wedstrijden gewonnen hebt goh weer een puntje om over na te denken waar heb je het laten liggen.
Op deze laatste dag was het nu Henk van golfteam KPN die met 7,5 tegen 1,5 zijn single won van Eric van golfteam Paphos Group waardoor met een half puntje het kampioenschap werd binnengehaald. Of toch het verlies van de 1e hole in de single partij Mike en Paul (van golfteam Singles&Pallets) tegen Ruud en Willen Jan (van golfteam Blanco) met de reden te laat aanwezig bij het afslaan van de 1e hole. Want stel je voor dat men op tijd was en de hole was gehalved dan scheelt dat toch 1 punt en was S&P kampioen geworden met een 0,5 voorsprong. Om gek van te worden toch

Er waren natuurlijk ook neary prijzen te vergeven en deze werden een terechte prooi voor:

DeelnemerHoleTeam
Tjarko van Wijk9Paphos Group
Jolande Broekhoff13Ordina

De competitie zit erop en we hebben op mooie golfbanen onze spannende wedstrijden mogen spelen. Spannende wedstrijden maar wel met heul heul veul lol dat is ook waar deze competitie voor staat. Een competitie voor personen die van golf meer willen maken dan alleen maar een spelletje en kennis maken met de spelvorm Matchplay.

Het beroemde finaleweekend komt eraan in het weekend van 14 en 15 september 2018 en ditmaal speelt het zich af in Duitsland op 2 uitdagende mooi glooiende golfbanen Kurten en Varmert met een overnachting in het 3 *** hotel Montana.
Zeer verrassend zijn de te spelen wedstrijden namelijk het lot heeft bepaald dat er zogenaamde revanche partijen gespeeld kunnen worden.

  1. Golfteam KPN speelt de 1e dag tegen golfteam Paphos Group;
  2. Golfteam Singles&Pallets speelt de 1e dag tegen golfteam Blanco;
  3. Golfteam Ordina speelt de 1e dag tegen golfteam ING;

Dit was het weer en ik groet U allen

 

Comments are closed.