De Presidentscup

Posted by Ceessie55 On december - 31 - 2012

De Presidentscup bestaat sinds 2010 en initiatiefnemer is Proost  Cees van Harte. Hij heeft van de leden van de Presidentscup de geuzennaam El Presidente gekregen.

De Presidentscup is een golfcompetitie waaraan bedrijven en vrienden golfteams meedoen. De spelvorm die gespeeld wordt is MATCHPLAY. 9 holes singles matchplay en 9 holes greensomes matchplay, beiden met handicapverrekening.

De opzet van deze competitie is om in een informele setting een optimale sportprestatie neer te zetten. Wedstrijd golfen in een ontspannen sfeer. Zakendoen tuurlijk maar dat doe je vooraf dan wel achteraf op het terras.
Na afloop van de enerverende wedstrijden wordt in een ontspannende sfeer alle positieve en minder positieve golfprestaties onder loep genomen. Oftewel de beroemde (golf) visverhalen.

Er doen teams mee met elk 6 wedstrijdspelers, elke wedstrijd lopen of rijden op een golfbaan wedstrijdgolfers die om de prijzen van de Presidentscup strijden. Er wordt gestreden om een jaarlijkse Beker, de Presidentscup. The Best Of The Rest trofee, de Witte Presidentspoedel en de PresidentsOscar.

Er zijn elke wedstrijd 2 neary’s prijzen te winnen. Op zowel de 1e negen als de 2e negen wordt een neary op een par 3 neergezet. Hierdoor krijgt elke wedstrijdspeler 2 x een kans op het winnen van een neary prijs.

Wedstrijden worden in principe overal in Nederland gespeeld en altijd op een vrijdag. Gestart wordt vanaf 13:00 uur met een
2-teestart. De competitie eindigt met een zogenaamd finaleweekend, een vrijdag en zaterdag met voorkeur voor het buitenland te spelen.

De prijzen waar jaarlijks door de teams en golfers om gestreden wordt:

de-beker1  De Presidentscup

poedel

De witte Presidents Poedel

Presidents Oscar

De Presidents Oscar