De Presidentscup

Posted by Ceessie55 On december - 31 - 2012

De Presidentscup bestaat sinds 2010 en initiatiefnemer is Cees van Harte Proost . Hij draagt met trots de door de deelnemers van de Presidentscup de geuzennaam El Presidente.

De Presidentscup is een golfcompetitie waaraan bedrijven en vrienden golfteams meedoen. De spelvorm die gespeeld wordt is MATCHPLAY. 9 holes singles matchplay en 9 holes greensomes matchplay, beiden met handicapverrekening.

De opzet van deze competitie is om in een informele setting een optimale sportprestatie neer te zetten. Wedstrijd golfen in een zeer ontspannen sfeer. Zakendoen mag je altijd maar dat doe je vooraf dan wel achteraf op het terras.
Na afloop van de wedstrijden wordt in een ontspannende sfeer alle positieve en minder positieve golfprestaties onder loep genomen. Oftewel de beroemde (golf) visverhalen.

Er doen 6 teams mee met elk 6 wedstrijdspelers, elke wedstrijd lopen of rijden op een golfbaan 36 wedstrijdgolfers die om de prijzen van de Presidentscup strijden. Er wordt gestreden om een jaarlijkse Beker, de Presidentscup.
Daarnaast wordt in een finaleweekend gestreden om de wisseltrofeeën The Presidentscoep,  The Best Of The Rest trofee, de Witte Presidentspoedel en de PresidentsOscar (voor de beste speler oftewel degene die de meeste punten heeft gescoord voor zijn team).

Er zijn elke wedstrijd 2 neary’s prijzen te winnen (2 sleevies Presidentscupgolfballen van uitstekende kwaliteit).
Op zowel de 1e negen als de 2e negen wordt een neary op een par 3 neergezet. Hierdoor krijgt elke wedstrijdspeler 2 x een kans op het winnen van een neary prijs.

Wedstrijden worden in principe overal in Nederland gespeeld en altijd op een vrijdag. Gestart wordt vanaf 12:30 of 13:00 uur met een 1-teestart. De competitie eindigt met een zogenaamd finaleweekend, een vrijdag en zaterdag met voorkeur voor het spelen in het buitenland.

De prijzen waar jaarlijks door de teams en golfers om gestreden wordt:

de-beker1  De Presidentscoep

poedel

De witte Presidents Poedel

Presidents Oscar

De Presidents Oscar